Am-körkort, moped Klass I hos Anders Trafikskola

Am-körkort, moped Klass I-distans

Kursens teoridel hålls i nuläget pga covid-19 på distans via videolänk, det du behöver för att delta är en stabil internetuppkoppling, bra ljud och kamera i din dator eller surfplatta.

Det du behöver tänka på är att ha en giltig fotolegitimation som visas på intro mötet innan kurstillfället samt kontrolleras vid kurstillfället innan kursen börjar. Deltagare som ej har legitimation kan intygas av  familjemedlem i förväg, kontakta oss i god tid innan kursen.

Vi hjälper dig med mopedkörkort för klass 1 i Kalmar

AM, Klass I, EU-moped, 45-moped. Kärt barn har många namn.

Am-körkortet ger dig frihet att ta dig själv dit du vill, när du vill.

Du kan smidigt och effektivt ta dig fram på vägar och parkerar enkelt.

Du har möjlighet att köra Eu/45-moped, traktor, motorredskap klass ll, 25km moped så väl som den gamla 30km/mopeden.

 • 4990kr. inkl. bok, arbetshäfte, teorifrågor på datorn, obligatorisk körning och teorikurs. Se kursupplägg för mer info.

  Kostnader som ej innefattas:  Provavgift och foto på Trafikverket samt tillverkning av körkort.

  Betalning: Med kort direkt vid bokning på e-handeln, med kort eller swish på skolan vid uthämtande av studiematerial eller i samband med kursstart.

 • Du får börja övningsköra när du fyllt 14 år 9 mån samt har körkortstillstånd. Detta ansöker du om på Transportstyrelsen. För att få körkortstillstånd behövs även ett syntest som vi på trafikskolan eller din optiker gärna hjälper dig med.

  Teorin samt bankörningen av kursen kan med fördel påbörjas i god tid innan man fyller 15, alltså yngre än 14 år 9 mån och innan man fått sitt körkortstillstånd.

 • Du får som tidigast göra teoriprovet på din 15-årsdag. Provet gör du på trafikverket. Provet bokas av trafikskolan.

 • Teori: 2 heldagar helgkurs i på distans-videolänk samt självstudier.

  Manöverkörning: 1 heldags manöverkörning på inhägnat område i Kalmar

  Övningskörning i trafik: Obligatoriskt 3 x 1 timma i Kalmar.

  Godkänd körning: Först kör du manöverkörning på bana. När denna är godkänd och du gjort en vis del teoritester är du mogen att gå vidare till att köra i trafik. Trafikläraren godkänner körningen och bedömer teorinivån.

  Teori: Trafikskolan bedömer din kunskap. Om körning, teorilektioner och alla obligatoriska tester är klara bokas teoriprov på Trafikverket. Välliknande fotolegitimation krävs.  (Obs! samma kunskapsnivå som för A, B, BE).

 • Checklista för att ta ett AM-körkort, moped klass 1

  1. Anmäl dig till en lämplig kurs på Anders Trafikskola 0480–126 36,  070–5544770.
  2. Ansök om körkortstillstånd på http://transportstyrelsen.se/sv/vagtrafik/e-tjanster-och-blanketter/e-tjanster-inom-vagtrafik/?tab=korkort, Fyll i hälsodeklarationen.
  3. Fixa ett syntest antingen på Anders Trafikskola (tidsbeställning) eller hos en optiker. Ta med välliknande fotolegitimation.
  4. Betala kursen och få tillgång till studiematerial for förberedelse på antingen Anders Trafikskola. Kursen kostar 4990:- Obs! kostnader till myndigheter innefattas ej av denna kursavgift.
  5. Kursen börjar med tre gruppdagar. Två teoridagar på distans-videolänk och en manöverdag. Antingen teori eller manöverdelen kan ske först, se bokning. Vi vill att målsman är med första halvtimman första dagen på teorin infomötet.
  6. Eleven arbetar med teorifrågor i elevcentralen  på sin dator, läsplatta eller mobil.
  7. Manöverkörning på inhägnat område kräver kläder efter väder vi är ute hela dagen! Den görs i grupp på anvisad tid. Ta med matsäck.
  8. Eleven arbetar vidare med teorimaterialet i elevcentralen på sin dator. Teorifrågorna plugga, vägmärken samt 3 godkända sluttest skall vara klara innan steg 9.
  9. Boka in och kör minst tre körlektioner i trafik individuellt med en trafiklärare. Eleven måste komma i god tid till körlektionerna, gärna ca 30 minuter innan. Avbokning av lektion sker senast kl. 13:00 vardagen innan. Om eleven uteblir eller insjuknar utan att meddela trafikskola så debiteras lektionen.
  10. Viktigt är att eleven fortsätter arbeta och repetera teorin, i dialog med trafikläraren, parallellt med körlektioner. För att boka prov krävs minst 10 godkända sluttest.
  11. Anders Trafikskola anmäler till Transportstyrelsen att utbildningen är genomförd efter sista körlektionen och bokar samtidigt in eleven på ett teoriprov hos Trafikverket.
  12. Eleven måste komma till provet på trafikverket senast en halvtimme innan provet börjar för fotografering och för att lämna sin namnteckning. Ta med välliknande id.
  13. Om eleven gör ett godkänt prov: Trafikverket rapporterar resultatet till Transportstyrelsen som utfärdar ett körkort.  Detta måste hämtas på ett postkontor.  Ta med välliknande fotolegitimation.
  14. Eleven meddelar Anders trafikskola om resultatet.
  15. Underkänt prov: Tillbaka till böckerna och teoritesterna på datorn och öva mer. Kontakta trafikskolan för mera hjälp och bokning av nytt prov på Trafikverket.
  16. Nu har du körkort!

Boka / ställ din fråga här så återkommer vi så snart vi har möjlighet!