MC-utbildning

Mc-körkort & Mc-utbildning i Kalmar

Vi på Anders trafikskola älskar motorcyklar, ta ditt motorcykelkörkort med oss! Vi har hjälpt människor att förverkliga sin mc-dröm sedan 1987.

Vi utbildar på alla mc-behörigheter lätt(A1), mellan(A2) samt tung mc(A).

Du bestämmer om du vill köra hela utbildningen med oss eller bara vill ta enstaka lektioner.

Vi erbjuder riskutbildning 1 och 2 både till våra egna elever och till privatelever.

För dig som har körkort:

Till dig som redan har MC-kort och vill förbättra och utveckla din körning erbjuder vi personlig MC-coachning.

Vi erbjuder coachning för individer ,grupper eller klubbar.

Ring för mer information så kan vi gemensamt diskutera utformningen och vad det är du vill ha hjälp med.

Boka Riskettan för MC Boka Riskutbildning 2 MC Beställ material Anmäl dig

 • Inskrivningsavgift mc: 1950kr inkl.   Administrativa avgifter, Lärarledd garagelektion, Fritt antal digitala teorifrågor,

  teorimaterial Köra mc alt 1, digitalt med texter, foto, filmer eller alt 2, böcker.

  Körlektion 1970: – 90min

  Riskettan mc 925: –

  Risk 2 mcl 4100: –

  Biträdande vid uppvärmning+prov, lärare och mc. 1750: – (obs Endast vid helt genomförd utbildning)

  Alla bitar i utbildningen kan köpas separat(obs ej bitr prov då hel utbildning krävs), vi hjälper dig med det du vill.

  Kostnader som ej innefattas av trafikskolans tjänster: Provavgifter och foto på trafikverket samt tillverkning av körkort.

  Betalning: Med kort på e-handeln vid förskottsbetalning eller vid bokning av kurs. På skolan med swish eller kort innan påbörjad kurs/lektion.

 • Du får börja övningsköra vid olika ålder för de olika mc-behörigheterna. Klicka här (pdf) för att se vad som gäller . Du behöver även ha ett körkortstillstånd. Detta ansöker du om på Transportstyrelsen (länken öppnas i ny flik),

  För att få körkortstillstånd behövs även ett syntest som vi på trafikskolan eller din optiker gärna hjälper dig med.

 • På mc behövs ej en introduktion/handledarutbildning. Eleven måste ha körkortstillstånd och handledaren handledaretillstånd, sök på Transportstyrelsen (länken öppnas i ny flik).

 • Du får göra proven vid olika ålder för de olika mc-behörigheterna. Klicka här (pdf) för att se vad som gäller. Proven gör du på trafikverket.

  Prov genom skolan med våra fordon bokas av trafikskolan när hela vår utbildning är genomgången och godkänd.

  Du kan även välja att boka prov privat på egen hand då använder du din egen mc.

 • Teori: Självstudier via teorimaterial samt elevcentralens teoritester på internet. Riskettan mc samt garagelektion.

  Körning: Körlektioner enligt Anders trafikskolas utbildningsplan godkänd av transportstyrelen Samt risk 2.

  Alla bitar i utbildningen kan köpas separat(obs ej bitr prov då krävs hel utbildning), vi hjälper dig med det du vill.

 • Förberedelser:

  1. Anmäl dig till en lämplig kurs på Anders Trafikskola 0480-126 36, 070-554 47 70.
  2. Ansök om körkortstillstånd på http://transportstyrelsen.se/sv/vagtrafik/e-tjanster-och-blanketter/e-tjanster-inom-vagtrafik/?tab=korkort, Fyll i hälsodeklarationen.
  3. Gör ett syntest antingen på Anders Trafikskola (tidsbeställning) eller hos en optiker. Ta med välliknande fotolegitimation.
  4. Skriv in dig som elev och hämta studiematerial samt inlogg till elevcentralen på Anders Trafikskola.

  Nu börjar utbildningen:

  1. Teori: Boka upp hur och när du börjar din teoriutbildning. Du får gärna gå våra 6 lärarledda teorilektioner à 2 timmar. Då de flesta mc-elever redan har ett körkort väljer de oftast att endast gå vår garagelektion för mc. Det är viktigt att du är väl förberedd teoretiskt för att din utbildning skall bli effektiv och rolig.
   Eleven läser självständigt i sina läroböcker samt gör teoritester på sin dator, surfplatta eller mobiltelefon via internet eller på skolan. Vill du ha extra hjälp med teorin fråga oss om hur vi kan hjälpa dig.
  2. Det finns två obligatoriska utbildningar Riskettan som är teoretisk. Den bokar du med fördel direkt när du börjar din utbildning. Vi börjar med dem redan i början på året för att ägna solmånaderna åt körning. Risk 2 (praktisk) bokas när din lärare bedömer att du klarar av det och kan tillgodogöra dig utbildningen.
  3. Körning: Det är helt okej om du aldrig har suttit i sadeln förut vi hjälper dig från ditt startläge till målet. Har du körerfarenhet från mc eller något annat fordon är det givetvis positivt. Berätta gärna för oss vad du har kört innan. Eleven bör komma i god tid till körlektionerna, minst 15 minuter innan! Förbered dig genom att läsa på det moment dagens lektion handlar om. Vår körutbildning är indelad i 15 steg eller moment enligt vår utbildningsplan som är godkänd av transportstyrelsen. Avbokning av lektion sker senast kl. 13:00 vardagen innan. Om eleven uteblir eller insjuknar utan att meddela trafikskola innan lektionen så debiteras lektionen.
  4. Prov: Anders Trafikskola kan boka teoriprov hos Trafikverket när riskettan, risk två och teorin med tillhörande teoritester är godkända. Provdatum kan ej vara före eleven har rätt ålder A1 16år, A2 18år, A 24år(vid A2-18år, 20år). När en elev har ett godkänt teoriprov gäller detta för samtliga behörigheter, dvs. man behöver bara göra teorin en gång.Körprovstillfälle kan ej bokas innan eleven har ett godkänt teoriprov samt hela körutbildningens 15 steg är genomgångna och godkända innan dagen för provet.
  5. Teoriprov: Eleven måste komma till teoriprovet på trafikverket senast en halvtimme innan provet börjar för fotografering och för att legitimera sig samt skriva namnteckning.  Ta med välliknande fotolegitimation. Ett godkänt teoriprov är giltigt i ett år.
  6. Körprov: Körprovstillfälle kan ej bokas innan eleven har ett godkänt teoriprov samt hela körutbildningens 15 steg är genomgångna och godkända innan dagen för provet.Inför den praktiska delen möts vi på trafikskolan. Vi är oftast en grupp på 2-4 personer. Vi åker tillsammans till provplatsen där vi värmer upp en stund innan provet börjar. Räkna med att körprovets två delar, manöverdelen (ca15 min) samt körning i trafik (ca30 min), genomgångar samt väntetid tar en hel dag.
  7. Om eleven gör ett godkänt körprov: Trafikverket rapporterar resultatet till Transportstyrelsen som utfärdar ett körkort och eleven kan köra direkt med godkänd legitimation med sig. Dock endast inom Sverige.  Det nya körkortet måste hämtas på ett postkontor.  Ta med välliknande fotolegitimation.
  8. Om eleven gör underkänt på någon del av proven: Kontakta trafikskola för mera hjälp och bokning av ett nytt prov på Trafikverket.

  Nu har du körkort!

Boka / ställ din fråga här så återkommer vi så snart vi har möjlighet!