Introduktionsutbildning / handledarkurs i Kalmar - Anders Trafikskola

Introduktionsutbildning / Handledarkurs-distans via videolänk

Introduktions eller handledarutbildningen som den oftast kallas är en teoretisk utbildning som man måste genomgå för att få övningsköra privat med personbil.

Du behöver ej vara elev på skolan för att gå utbildningen utan alla är lika välkomna.

Kursen hålls i nuläget pga covid-19 på distans via videolänk, det du behöver för att delta är en stabil internetuppkoppling, bra ljud och kamera i din dator eller surfplatta. Vi har ett kort info-möte innan själva kurstillfället där legitimationerna och tekniken kontrolleras.

Det du behöver tänka på är att ha en giltig fotolegitimation som visas på intro-mötet innan kurstillfället samt kontrolleras vid kurstillfället innan kursen börjar. Deltagare som ej har legitimation kan intygas av  familjemedlem i förväg, kontakta oss i god tid innan kursen.

Betalning:  Med kort vid bokning på  e-handeln  samt med swish eller kort på skolan i samband med kursbokning.

Kursen krävs ej för privat övningskörning med mc.

Boka direkt
  • Eleven måste vara minst 15 år och 9 månader för att få gå introduktionsutbildningen. Handledaren kan gå kursen innan sin 24 års dag men blir ej godkänd för handledarskap innan. Deltagarna behöver ej gå vid samma tillfälle. 

  • Kursen kräver ej att man har körkortstillstånd eller handledaretillstånd klart. Detta kan man söka innan kursen på http://transportstyrelsen.se/sv/vagtrafik/e-tjanster-och-blanketter/e-tjanster-inom-vagtrafik/?tab=korkort, Fyll i hälsodeklarationen, är det några svårigheter så hjälper vi till med hur du ansöker på kursen. Tillstånden måste dock vara klara och med i bilen innan man ger sig ut och övningskör. För att ansökan om körkortstillstånd skall beviljas behöver eleven göra ett syntest hos optiker eller hos oss. Detta kan man göra på kursen eller boka en annan tid med oss.

  • Kursen är giltig i 5 år.

Boka / ställ din fråga här så återkommer vi så snart vi har möjlighet!