Personbil B

Vi hjälper dig med körlektioner och bilkörkort i Kalmar

Ett bilkörkort är för många nyckeln till frihet, att kunna ta dig dit du vill, när du vill. Om målet är skola, jobb, nöjen, resor eller någon annanstans dit du vill spelar ingen roll vi hjälper vi dig till ditt mål.

Hos oss kan du köra både manuell och automatväxlad bil.

Våra körlektioner är 50 min. och börjar oftast här på skolan, men vi kommer gärna och hämtar upp dig på annan plats om detta underlättar för dig. Kolla med oss om hur det kan funka.

Vi erbjuder riskutbildning 1 och 2 samt Handledarutbildning/Introduktionsutbildning.

Boka handledarkurs Boka Riskettan Beställ material Anmäl dig

 • Inskrivningsavgift bil: 1990kr inkl. administrativa avgifter, fritt antal digitala teorifrågor, 6 teorilektioner,

  teorimaterial köra bil alt 1, digitalt med texter, foto, filmer eller alt 2, böcker.

  Körlektion 795:- 50min

  Riskettan bil 800:-

  Risk 2bil 2500:-

  Biträdande vid uppvärmning 40min+prov, lärare och bil. 1000:- (obs Endast vid helt genomförd utbildning)

  Kostnader som ej innefattas av trafikskolans tjänster: provavgifter och foto på trafikverket samt tillverkning av körkort.

  Betalning: På e-handeln med kort vid förskottsbetalning eller vid bokning av kurs. På skolan med swish eller kort innan påbörjad kurs/lektion.

 • Du får börja övningsköra när man fyllt 16 år samt har körkortstillstånd. Detta ansöker du om på Transportstyrelsen (länken öppnas i ny flik).

  För att få körkortstillstånd behövs även ett syntest som vi på trafikskolan eller din optiker gärna hjälper dig med.

 • Du får som tidigast göra teori och körprovet på din 18-årsdag. Proven gör du på trafikverket.

  Prov genom skolan med våra fordon bokas av trafikskolan när hela vår utbildning är genomgången och godkänd.

  Du kan även välja att boka prov privat på egen hand, då använder du trafikverkets bil.

 • Teori: 6 lärarledda Teorilektioner a 2 tim., självstudier via teorimaterial samt elevcentralens teoritester på internet. Riskettan

  Körning: Körlektioner enligt Anders trafikskola utbildningsplan godkänd av transportstyrelsen Samt risk 2.

 • Förberedelser:

  1. Anmäl dig till en lämplig kurs på Anders Trafikskola 0480-126 36, 070-554 47 70.
  2. Ansök om körkortstillstånd på http://transportstyrelsen.se/sv/vagtrafik/e-tjanster-och-blanketter/e-tjanster-inom-vagtrafik/?tab=korkort,
  3. Fyll i hälsodeklarationen samt betala körkortstillståndet med kort eller internetbank direkt på hemsidan.
  4. Gör ett syntest antingen på Anders Trafikskola (tidsbeställning) eller hos en optiker. Ta med välliknande fotolegitimation.
  5. Skriv in dig som elev och hämta studiematerial samt inlogg till elevcentralen på Anders Trafikskola.

  Nu börjar utbildningen:

  1. Teori: Boka upp hur och när du börjar din teoriutbildning. Du lär dig mycket och sparar både tid och pengar på att gå våra 6 lärarledda teorilektioner à 2 timmar. Det är viktigt att du är väl förberedd teoretiskt för att din utbildning skall bli effektiv och rolig.Eleven läser självständigt i sina läroböcker samt gör teoritester på sin dator, surfplatta eller mobiltelefon via internet eller på skolan. Vill du ha extra hjälp med teorin fråga oss om hur vi kan hjälpa dig.
  2. Det finns två obligatoriska utbildningar, Risk ett som är teoretisk. Den bokar du med fördel direkt när du börjar din utbildning. Risk 2 (praktisk) bokas när din lärare bedömer att du klarar av det och kan tillgodogöra dig utbildningen.
  3. Körning: Det är helt okej om du aldrig har suttit bakom ratten förut vi hjälper dig från ditt startläge till målet. Har du körerfarenhet från bil eller något annat fordon är det givetvis positivt. Berätta gärna för oss vad du har kört innan. Eleven bör komma i god tid till körlektionerna, gärna ca 10 minuter innan. Förbered dig genom att läsa på det moment dagens lektion handlar om. Vår körutbildning är indelad i 15 steg eller moment enligt vår utbildningsplan som är godkänd av transportstyrelsen. Avbokning av lektion sker senast kl. 13:00 vardagen innan. Om eleven uteblir eller insjuknar utan att meddela trafikskola så debiteras lektionen.
  4. Anders Trafikskola kan boka prov hos Trafikverket när riskettan, risk två och hela utbildningens 15 steg är genomgångna och godkända. Även teorin med tillhörande teoritester ska vara godkända innan ett förarprov (teori+ körprov) kan bokas. Eleven måste även ha fyllt 18 år.
  5. Till teorin tar sig eleven på egen hand. Eleven bör komma till teoriprovet på trafikverket senast en halvtimme innan provet börjar för fotografering och för att legitimera sig samt skriva namnteckning. Ta med välliknande fotolegitimation.
  6. Del två av provet är den praktiska delen. Elev och trafiklärare möts på trafikskolan. Vi kör vi en kort uppvärmning och åker tillsammans till trafikverket. Glöm ej legitimation!
  7. Om eleven gör ett godkänt prov: Trafikverket rapporterar resultatet till Transportstyrelsen som utfärdar ett körkort. Detta måste hämtas på ett postkontor.  Ta med välliknande fotolegitimation.
  8. Om eleven gör underkänt på någon del av proven: Kontakta trafikskola för mera hjälp och bokning av ett nytt prov på Trafikverket. Du har två månader på dig att klara den underkända delen annars behöver båda delarna göras om igen.

  Nu har du körkort!

Boka / ställ din fråga här så återkommer vi så snart vi har möjlighet!